Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. In heel veel organisaties zijn er collega’s die vanwege werkstress thuis zitten of hun werkdruk niet of nauwelijks aankunnen. Dat is alarmerend. Want als je eenmaal een burn-out hebt gehad, dan is er een vergroot risico op een twweekvandewerkstresseede burn-out.

Het is daarom belangrijk dat werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek gaan over werkstress. Wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim. Daarom organiseert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Week van de Werkstress. Om aandacht te vragen voor het probleem en op zoek te gaan naar oplossingen.

In 2016 vindt de Week plaats van 14 t/m 17 november. In het hele land organiseren bedrijven activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Voor meer informatie over de Week van Werkstress ga naar www.duurzameinzetbaarheid.nl/weekvandewerkstress.

Ook jouw organisatie kan meedoen aan de Week van de Werkstress. Vorig jaar waren er meer dan 100 bedrijven actief. Sluit jouw organisatie zich dit jaar ook aan?

Bron: www.duurzameinzetbaarheid.nl