HeartMath

Sinds 1991 doet het HeartMath instituut (Boulder, Californië) wetenschappelijk onderzoek naar methoden om bij mensen de verbinding tussen hart en hoofd tot stand te brengen zodat men meer in evenwicht komt en minder stress ervaart. In samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten is een methodiek voor zelfsturing samengesteld waarmee mensen hun gezondheid, hun welbevinden en hun prestatievermogen sterk kunnen verbeteren.

In Nederland is HeartMath Benelux de officiële vertegenwoordiging van HeartMath om het gebruik van HeartMath technieken in Nederland, België en Luxemburg te bevorderen en een platform te bieden voor alle gebruikers.

HeartMath Benelux steunt het platform Veerkracht voor de Leerkracht en onderschrijft het belang van gerichte aandacht voor deze beroepsgroep.

Trainers

Aan dit platform zijn gecertificeerde HeartMath trainers verbonden die elk een schat van ervaring hebben, zowel in het onderwijs alsook daarbuiten, in het bedrijfsleven, in sport, zorg en welzijn. De aangesloten trainers zijn door het hele land verspreid. Er is er dus altijd wel een bij u in de buurt. Zij komen graag naar uw kantoor of naar uw school voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden van het programma Veerkracht voor de Leerkracht.