Tijdens het AVS congres 18 maart werd de stand van ‘Scholen met Succes’ en ‘Veerkracht voor de Leerkracht’ goed bezocht. Veel directeuren, bestuurders en anderen kwamen langs bij onze stand. Veel van hen hebben al een langdurige relatie met Scholen met Succes.

Het was duidelijk te zien dat mensen met interesse keken naar de naam ‘Veerkracht voor de Leerkracht’. Voor bijna iedereen die wij aanspraken bleek dat werkdruk, stress, uitval van medewerkers een hoge prioriteit had.

Voor Veerkracht voor de Leerkracht hadden we 2 computers en een computer met beamer en scherm uitgestald. Hierop het EmWave biofeedback systeem.  Er kwamen regelmatig mensen kijken naar de nieuwe loot aan de Scholen met Succes stam.

Veerkracht voor de Leerkracht op AVS Congres 2016

Demonstratie en uitleg in onze stand.

De meeste deelnemers bleken goed op de hoogte van de verontrustende cijfers en bleken ook ervaring te hebben met het uitvallen van collega’s. Juist die mensen waren vaak heel geïnteresseerd in onze training ‘Veerkracht voor de Leerkracht’.

Tot mijn verbazing bleken er ook directeuren te zijn die ons vrolijk konden melden dat zij: ‘Al meer dan 10 jaar een ziekteverzuim percentage van 0,8% hadden’. Dit soort uitzonderlijke percentages bleken vooral te komen bij kleine scholen in dorpjes in het Zuiden van Nederland.

De praktijksessie tijdens de lunch werd door zo’n 20 geïnteresseerden bezocht. Gerard Loman, directeur van Obs Bijvanck te Blaricum deed in 10 minuten verslag van zijn persoonlijke ervaringen met het programma Veerkracht voor de Leerkracht. Een aantal van de aanwezigen troffen we ’s middags weer in onze stand

Zie hier een korte impressie van zijn verhaal:

Zoals bijna altijd is het begrip stress bij iedereen bekend, maar zodra je wat dieper gaat navragen blijkt er toch heel veel onbekend. Dat het heel duidelijk is uit te leggen en dat je er zelf ook wat aan kan doen, was bij de meeste mensen niet bekend. Van veel deelnemers hebben we informatie verzoeken gekregen, die we momenteel verwerken. Daarnaast bleek er veel interesse voor onze brochure. Wordt vervolgd!

Roel Zijlstra